Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Truc met brandende kaars
Truc met brandende kaars
Domme ontsnapte gevangenen
Domme ontsnapte gevangenen
Bevroren Centraal Station
Bevroren Centraal Station
Massage van een olifant
Massage van een olifant

Amsterdam haalt daklozen naar binnen

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft dinsdag besloten dat alle daklozen door het huidige winterweer 's nachts verplicht naar binnen moeten. Hij heeft daartoe een noodverordening afgekondigd, maakte de gemeente dinsdag bekend.

 

De maatregel gaat dinsdagavond om 23.00 uur in. Dak- en thuislozen mogen dan tot zeven uur in de ochtend niet op straat verblijven. Wie dat wel doet, kan onder dwang naar een opvanglocatie worden gebracht. De gemeente wil hiermee kwetsbare personen beschermen tegen het extreme weer als zij hier zelf niet of onvoldoende toe in staat zijn. Door de vrieskou kunnen daklozen onderkoeld raken of andere gezondheidsproblemen oplopen, soms met de dood tot gevolg.

 

Op de diverse opvanglocaties in de hoofdstad zijn extra bedden neergezet om alle daklozen in de warmte te laten overnachten. Bovenop de standaard 150 slaapplaatsen waren in de nacht van maandag op dinsdag 224 extra bedden bezet. De opvanginstanties werken er hard aan om de capaciteit omhoog te brengen. Ook overdag kunnen dak- en thuislozen hier terecht.

 

De meeste mensen brengen overigens vrijwillig de nacht binnen door. Volgens de gemeente maakt een heel kleine groep diehards geen gebruik van de nachtopvang. De noodverordening duurt in elk geval nog tot en met 5 december.


Bron: Telegraaf.nl
Deel via:

Disclaimer