Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Doelpunt Zlatan
Doelpunt Zlatan
gehoorzame vogel
Gehoorzame vogel
Onzichtbare fles
Onzichtbare fles
Man waardeert 1 april grap niet
Man waardeert 1 aprilgrap niet

Bijzonder pakketje mag na 100 jaar geopend worden

Honderd jaar lang mocht een pakketje in de Noorse stad Sel niet geopend worden. Het pakket overleefde de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Vanmiddag wordt het live op internet geopend.

 

De allereerste burgemeester van Sel, Johan Nygaard, maakte het pakketje in 1912, plakte het dicht en schreef erop dat het in 2012 mag worden geopend. Vanmiddag wordt na al die tijd onthuld wat de burgemeester heeft ingepakt.

 

Het pakket weegt iets meer dan drie kilo, is 40 centimeter breed en 28 centimeter lang en heeft al die tijd in archieven en kluizen gelegen. Wat erin zit weet niemand, maar er wordt volop gespeculeerd. Kjell Voldheim van het Gudbrandsdal museum mag met een collega het pakket open maken.

 

"We hebben geen idee wat erin zit. Het is ontzettend spannend! Er kunnen historische documenten in zitten, of de Blue Star diamant die bij het zinken van Titanic verloren is gegaan", zegt Voldheim tegen de Noorse krant VG Nett.

 

Professor geschiedenis aan de universiteit van Oslo, Gro Hagemann, denkt dat er misschien iets met een politiek gevoelige inhoud in zit. "De informatie is interessant genoeg om nu nog naar buiten te brengen, maar ook zo gevoelig dat het pas honderd jaar later geopenbaard kan worden."

 


Bron: RTL Nieuws
Deel via:

Disclaimer