Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Pianist zonder armen
Pianist zonder armen

4-jarig kind achter het stuur
Vingervlug
Vingervlug
'ongelukje' bij wereldrecord
'Ongelukje' bij wereldrecord

Blinde hond krijgt blindengeleidehond

Een mooi verhaal over dierenliefde is altijd een plaats waard op onze website. De Golden Retriever Tanner werd blind geboren en kreeg geregeld epilepsieaanvallen. Toen haar baasje in 2010 stierf, ging ze erg achteruit. Tot de zwarte labrador Blair zich over haar ontfermde.

 

Tanner werd in december opgenomen in een dierenziekenhuis in het Amerikaanse Tulsa voor haar problemen. Door de epilepsieaanvallen was ze incontinent geworden en begon ze te bijten. Bovendien had ze na de dood van haar baasje geen thuis meer gevonden. Meermaals werd overwogen om de hond te laten inslapen.

 

De situatie van Tanner verbeterde toen de labrador Blair in het dierenziekenhuis werd opgenomen. Blair was als straathond neergeschoten en hierdoor erg angstig. Ook zij had geen thuis meer.

 

"Op een dag waren Blair en Tanner samen aan het spelen in de tuin", vertelt dierenarts Mike Jones aan de plaatselijke televisie. "Plots leek Blair te beseffen dat Tanner blind was. Ze begon hem te helpen en rond te leiden."

 

De speciale band tussen de twee dieren viel ook hun begeleiders op, en ze besloten hen met elkaar te laten optrekken. Op enkele weken tijd ontstond er een wereld van verschil. Sinds de vriendschap tussen de twee honden heeft Tanner minder aanvallen en is Blair minder angstig.

Het personeel hoopt dat beide honden samen een nieuwe thuis kunnen vinden.

 

 


Bron: gva.nl
Deel via:

Disclaimer