Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Ronaldinho schiet tegen de lat
Ronaldinho schiet tegen de lat

De wederuitbraker

Twee dinerende honden
Truc met brandende kaars
Truc met brandende kaars

Chileense mijnwerker loopt marathon New York

Edison Pena was zondag in de marathon van New York ruim 3,5 uur langzamer dan winnaar Gebre Gebremariam, toch kreeg hij meer aandacht dan de Ethiopiër. De Chileen ging als atleet volstrekt anoniem door het leven maar werd als mijnwerker wereldberoemd. Hij was een van de 33 kompels die 69 dagen lang honderden meters onder de grond gevangen zaten.

 

Pena werd als twaalfde omhoog getakeld. Ter voorbereiding op het befaamde loopevenement in New York had hij de conditie op peil gehouden door te trainen in de gangen van deels ingestorte mijn. De 34-jarige Zuid-Amerikaan finishte zondag, ondanks de knieklachten die hem vaak dwongen tot wandelen, onder groot applaus na 5 uur, 40 minuten en 51 seconden.

 

"Het was het waard hier helemaal naartoe te komen om een marathon te lopen'', zei de publiekslieveling na afloop. "Ik wil andere mensen motiveren. Hen overtuigen dat ze erg veel kunnen in het leven als ze dat maar echt willen. Ik heb vandaag geleden, gevochten met mezelf, gevochten tegen de pijn, maar ik heb de eindstreep gehaald."


Bron: De Pers
Deel via:

Disclaimer