Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Heet water wonder
Heetwaterwonder
Geit op slappe koord
Geit op slappe koord
Vliegende man
Vliegende man

De wederuitbraker

Chinese archeologen vinden eeuwenoude soep

Chinese archeologen hebben een 2400 jaar oude ketel met soep gevonden in een graftombe in Xi'an in de provincie Shaanxi. Dat meldde de Engelstalige Global Times maandag.

 

De bronzen ketel is gevuld met botten en vloeistof. De inhoud is groen geworden door de verkleuring van het brons. ,,De ketel is weer gesloten nadat we wat monsters hebben genomen'', aldus archeoloog Liu Daiyun. ,,We hebben contact opgenomen met specialisten om de ingrediënten van de soep te laten analyseren.''

 

In de graftombe werd verder nog een bronzen pot gevonden, die mogelijk gevuld is met wijn. In de pot zaten gebroken stukken keramiek. Dat zou vroeger gebruikelijk zijn geweest, vanwege het bijgeloof dat de drank dan makkelijker te drinken zou zijn voor de doden.

 

Xi'an is bekend van het terracotta leger, bestaande uit meer dan 9000 beelden van krijgers die als grafgiften werden meegegeven aan de eerste keizer van China. De stad is een van de oudste in China en diende meer dan 1100 jaar als hoofdstad van het keizerrijk.


Bron: De Stentor
Deel via:

Disclaimer