Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Heet water wonder
Heetwaterwonder

Het kerstverhaal in een nieuw jasje
Roger Federer trickshot
Roger Federer trickshot
ingewikkeld biljartschot
Ingewikkeld biljartschot

Deelnemer WK scrabble woest na verdwijnen letter G

Grote consternatie bij het WK Scrabble in Warschau: tijdens een spel bleek er een tegeltje met de letter G zoek te zijn. Een Thaise deelnemer diende protest in bij de organisatie en eiste dat een Engelse tegenstander gefouilleerd zou worden. Dat meldt de Britse krant The Independent op zijn website.

 
De Thai verdacht de Engelsman Ed Martin van het laten verdwijnen van het blokje met de letter G (waarde: 3 punten). het slachtoffer claimde dat de verdwenen G hem de overwinning kostte. Martin won het spel uiteindelijk met 1 punt verschil.

De organisatie wuifde de claim weg, waardoor Martin de vernedering van een 'strip search' bespaard bleef. Beide spelers bereikten de finale overigens niet.

De Nieuw-Zeelander Nigel Richards was de uiteindelijke winnaar van het tweejaarlijkse evenement en mocht een cheque van 20.000 dollar in ontvangst nemen. Hij versloeg in de finale de Australiër Andrew Richards door onder meer met alle letters van zijn plankje het woord 'omnified' (95 punten) neer te leggen. Het was al de tweede titel voor Richards (2007) die bij het vorige WK ook al het zilver greep.

Aan het WK deden 106 deelnemers uit 40 landen deel, waaronder de Nederlandse Suzanne Dundas, die in de achterhoede eindigde. Het WK Scrabble trok dit jaar extra veel aandacht door de enorme populariteit van het smartphone-spelletje Wordfeud. Deze digitale Scrabble-app kent wereldwijd miljoenen spelers.
Bron: Volkskrant
Deel via:

Disclaimer