Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Breakdance
Breakdance

Jongetje (3) kent alle Amerikaanse presidenten

4-jarig kind achter het stuur

Nepste voetbal verwondingen

Duitse katholieken willen kerstman verruilen voor Sinterklaas

Hij heeft nooit bestaan en is enkel bedacht om de commercie op te stuwen. De kerstman is een vervalsing, waarschuwt de rooms-katholieke organisatie Bonifatiuswerk de Duitse bevolking.

 

Als kuis alternatief stelt de hulporganisatie niemand minder voor dan Sint Nicolaas. Dat is een echte heilige, vertelt ze op haar website. Hij ontfermde zich over de armen en bouwde weeshuizen.

Wat Bonifatiuswerk betreft mogen Duitsers een voorbeeld nemen aan hun westerburen en de man op de arreslee verruilen voor de van oorsprong Turkse bisschop. Hoewel: een Nederlands Sinterklaasfeest, met schoenen zetten en pakjesavond, vindt de organisatie waarschijnlijk te veel van het goede. Niet de folklore, maar de heilige zelf moet centraal komen te staan.

Die verschuiving begint klein: onderwijzers en medewerkers van kinderopvang kunnen zelf 'kerstmanvrije zones' instellen. Wie wil bijdragen aan de onttroning kan op de website van Bonifatiuswerk terecht voor Sint Nicolaas-cd's, -boeken, -posters en -chocolade. Voor het markeren van de kerstmanvrije zones zijn er stickers met de tekst 'voor mij alleen het origineel'.

De organisatie hoopt met de actie geld op te halen voor hospices voor terminaal zieke kinderen. De rooms-katholieke kerk is enthousiast; jongerenbisschop Franz-Josef Bode heeft zijn steun uitgesproken. Op Facebook is de actie meer dan 2000 maal geliked.


Bron: Trouw
Deel via:

Disclaimer