Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Raar voetbalschot
Raar voetbalschot

Vrouw met iPad als hoofd

Enorm grote iPad 2
Bevroren Centraal Station
Bevroren Centraal Station

Duitser doet al 23 jaar over wereldreis

In 1989 besloot de Duitser Gunther Holtorf samen met zijn vrouw Christine anderhalf jaar met de auto door Afrika te reizen. Het werd iets langer. Sterker nog, de roadtrip mondde uit in een wereldreis die nu, 23 jaar later, nog steeds niet ten einde is.

Na de val van de Berlijnse Muur stapten meneer en mevrouw Holtorf in hun Mercedes Benz G Wagon, die Gunther liefkozend 'Otto' noemt. Afgezien van een lekke band heeft de terreinwagen het nooit laten afweten. "Hij rijdt in de auto als een oud omaatje", zegt de Canadese fotograaf David Lemke die de avonturier onlangs in Vietnam op de gevoelige plaat legde.

 

Landen als Australië, India, Cuba, Irak en zelfs Noord-Korea zijn allemaal al afgevinkt. "Over Noord-Korea was de Duitse minister van Buitenlandse Zaken erg verbaasd", vertelt de74-jarige Gunther tegen de BBC.

 

Inmiddels heeft Gunther meer dan 800.000 kilometer op de teller staan. De afstand die hij heeft afgelegd staat gelijk aan twintig keer de aarde. Christine gaat alleen nog in gedachten mee. Ze is overleden, maar vroeg haar man om de reis ook zonder haar voort te zetten.

 

Om decennialang door te kunnen, moeten wereldreizigers hun kosten drukken. "De grootste kostenpost als reiziger heb je in een restaurant of hotel. Die gebruiken we dus niet. Slapen in de auto en eten kopen op de markt. Dan houd je de brandstofkosten over en de kosten voor het verschepen van het ene eiland naar het andere of van continent naar continent", vertelt Gunther.

 

"Ik zou het nu geen tweede keer meer doen", zegt de Duitse wereldreiziger over de trip. Maar spijt heeft Gunther er zeker niet van. Als het nu 1989 was, zou hij direct weer achter het stuur kruipen. "Alleen met dezelfde auto. Otto is de belangrijkste partner op deze hele excursie".

 


Bron: WTF
Deel via:

Disclaimer