Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Domme
Domme, domme politieagenten
Geit op slappe koord
Geit op slappe koord
Onzichtbare fles
Onzichtbare fles
'ongelukje' bij wereldrecord
'Ongelukje' bij wereldrecord

Duizend blote mensen poseren bij Dode Zee

JERUZALEM - De Dode Zee was zaterdag het toneel van een massale naaktshoot. De wereldberoemde Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick legde op een strand ruim duizend dobberende blote Israëliërs vast.   
 

De fotoshoot brengt de Israëlische campagne onder de aandacht die ervoor moet zorgen dat het zeer zoute meer wordt erkend als een van de zeven wereldwonderen. Hierover is in november een internetstemming.

Orthodox-joodse rabbijnen en politici hebben tegen het initiatief geprotesteerd, vanwege de ''Sodom en Gomorra-achtige aard'' van de foto's van Tunick.

De lokale autoriteiten dreigden de politie in te schakelen. De shoot zou aanstootgevend zijn voor omwonenden. De politie liet echter weten dat Tunick zijn gang kon gaan. De sessie was op een privéstrand.

Tunick is vooral bekend door zijn foto's van grote aantallen naakte mensen in de natuur en in steden als Amsterdam, New York en Londen. In 2007 wist hij maar liefst 18.000 naakte mensen bijeen te krijgen in Mexico-Stad.

De fotograaf vindt dat zijn shoots een lakmoesproef zijn voor de vrijheid, openheid en rechten in een land. De sessie bij de Dode Zee was zijn eerste project in het Midden-Oosten.


Bron: nu.nl
Deel via:

Disclaimer