Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
ingewikkeld biljartschot
Ingewikkeld biljartschot
Truc met brandende kaars
Truc met brandende kaars

13-jarige leest 13.000 woorden per minuut
Vliegtuig landt op strand
Vliegtuig landt op strand

Eenogige baby geboren

Een baby met één oog in het midden van zijn voorhoofd en zonder neus werd afgelopen week  in India geboren. Het jongetje leefde slechts een dag.

Volgens de gynaecoloog van het ziekenhuis waar de baby werd geboren, gaat het om een aangeboren afwijking. De artsen waren verbaasd dat het jongetje toch nog 24 uur leefde. Tijdens een onderzoek in de 32e week van de zwangerschap bleek al dat het kindje een waterhoofd had. Dat meldt Aol news.

De 34-jarige moeder heeft haar kindje tot haar spijt niet gezien. Ze wist alleen dat haar kindje een waterhoofd had, maar wist niets van de andere handicaps. De moeder heeft al een dochter van acht jaar.

Ongeveer één op de 250 embryo’s heeft deze zeldzame handicap, waarbij zich maar één oog ontwikkeld en geen neus. Deze embryo’s overleven bijna nooit, dus het is zeldzaam dat een baby met deze handicap wordt geboren.

In het verleden hebben artsen wel vaker pasgeboren baby’s met de cyclopische handicap beschreven. De bioloog en schrijver Armand Marie Leroi had een fascinatie voor mensen met een handicap. In zijn beroemde boek ‘Mutants’ beschrijft hij het ‘cyclopenkind’.


Bron: De Pers
Deel via:

Disclaimer