Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Regenboog Cocktail
Regenboogcocktail
Bevroren Centraal Station
Bevroren Centraal Station
Wereldkampioen jojoën
Wereldkampioen jojoën
Ronaldinho schiet tegen de lat
Ronaldinho schiet tegen de lat

Een prik van Big Brother

Big Brother is er niks bij. In het najaar van 2009 circuleerde een complottheorie op internet. De overheid zou onzichtbaar kleine chips hebben toegevoegd aan griepvaccinaties.
Met zo'n nanochip zou de staat ons altijd en overal kunnen volgen. 'Volstrekte onzin natuurlijk', zegt Harald Wychgel, woordvoerder van het Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM). 'Al zou iemand het willen: het is technisch niet eens mogelijk.' Complottheorieën en broodje aapverhalen zijn onvermijdelijk bij nieuwe vaccinaties. Meestal blijven ze beperkt tot obscure websites, maar soms gaan ze een eigen leven leiden.

Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de inenting tegen baarmoederhalskanker. Via e-mail, chat en Hyves maakten meisjes elkaar bang. Al snel ging het gerucht dat de prik tot onvruchtbaarheid zou leiden. Mede hierdoor viel het opkomstpercentage tegen: slechts de helft van de meisjes liet zich inenten. Wychgel: 'Daar hebben we van geleerd. Bij de komende campagnes zullen we bij het verspreiden van onze informatie meer rekening houden met de doelgroep. Bijvoorbeeld door internetfilmpjes in te zetten.'


Bron: Quest.nl – 22 juli 2010
Deel via:

Disclaimer