Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes

Enorme skateboard sprong
Man versus Lamborghini
Man versus Lamborghini
gehoorzame vogel
Gehoorzame vogel
Wheelchair backflip
Wheelchair backflip

Franse kleuter krijgt boete van 23.000 euro

In Frankrijk heeft een vierjarige kleuter een boete gekregen van 23.138 euro. Zijn ouders hadden het inschrijvingsbewijs van hun auto op zijn naam gezet. Ze maakten daarvoor gebruik van een hiaat in de wetgeving.

 

In Frankrijk mag een voertuig op naam van een minderjarige staan. Dat ministerieel besluit is eigenlijk bedoeld voor 16- of 17-jarigen die de weg op gaan in hun eerste autootje om hun rijbewijs te halen.

 

De ouders van de kleuter maakten gebruik van die wetgeving en schreven hun vierjarige zoon in als houder van het inschrijvingsbewijs.

 

In theorie had de kleuter gestraft moeten worden voor 70 overtredingen (snelheidsovertredingen, fout parkeren, niet-betaling van tol, ...) met puntenverlies van zijn rijbewijs, maar als minderjarige zonder rijbewijs is dat natuurlijk onmogelijk.

 

Een rechter kon niet anders dan de ouders vrij te spreken van alle feiten waarvoor ze niet geïdentificeerd konden worden. Er is immers niet bewezen wie er op het moment van de overtreding achter het stuur zat.

 

Een boete voor de houder van het inschrijvingsbewijs bleef wel overeind, wegens niet-betaling van tol en rijden zonder technische keuring.

 

Ook in België bestaat er een vergelijkbaar hiaat in de wetgeving dat toelaat aan minderjarigen om houder te zijn van een inschrijvingsbewijs.

 


Bron: Standaard
Deel via:

Disclaimer