Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes

Enorm grote iPad 2
Wheelchair backflip
Wheelchair backflip
Onzichtbare fles
Onzichtbare fles
Vliegende man
Vliegende man

Joan Franka bedreigd door indianen

Joan Franka, winnares van het Nationaal Songfestival krijgt 'grote problemen' als ze het ooit nog waagt om een indianentooi op te zetten.

Daarvoor wordt ze op verschillende websites gewaarschuwd door Toine de Jong, voorzitter van de Vereniging Steungroep Real Indian Nation. Volgens hem beledigt Joan de Noord-Amerikaanse indianen als ze een indianentooi opzet. "De tooi is een heilig ding", aldus De Jongh. "Er is kans dat de indianen in opstand komen als Joan Franka het nogmaals opzet."

Wat de indianen precies met haar van plan zijn, weet De Jongh niet. Zelf is hij in ieder geval niet van plan om Joan pijn te doen. "Ik ben geen activist. Ik wil haar alleen waarschuwen."

Hij waarschuwde de zangeres gisteren op de websites Artiestennieuws.nl en TotaalTV.nl: 'Beste Joan. Zingen kan je, daar is niets mis mee. Maar je krijg grote problemen van de Native Americans als je de Indianentooi nogmaals opzet. Je beledigt de Indian Nation door te zijn wat je niet ben. M.v.g, Vereniging Real Indian Nation. Steungroep voor Indianen.'

Sylvia Snel, de manager van Joan Franka, wilde vanmiddag niet reageren op de bedreiging. De zangeres zou nog van niets weten, zo laat de manager aan het AD weten.

 


Bron: Spits
Deel via:

Disclaimer