Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes

Vrouw met iPad als hoofd
Guinness Record gehard glas breken met je lichaam
Guinness Record gehard glas

Huis de lucht in door heliumballonnen
Regenboog Cocktail
Regenboogcocktail

Jongen (6) haalt 10.000 euro op met limonadeverkoop voor zieke vader

Amerika is in de ban van een 6-jarig jochie uit Texas dat geld ophaalde voor zijn zieke vader.

Afgelopen weekend begon Drew Cox, een jochie van 6 uit Texas, limonade te verkopen in plastic bekertjes. Daarbij vroeg hij ook om een donatie voor zijn vader, die kanker heeft.

 

Al snel vormden zich heuse rijen voor het kraampje. Mensen kwamen van heinde en verre om te doneren. Eén man schreef een cheque uit van 5.000 dollar.

 

Zo leverde een weekend van fondsenwerving zo'n 10 duizend dollar op. Een speciale website , opgezet door een vriend van de familie, moet nog meer geld opleveren.

 

Drews vader heeft een zeldzame maar goed behandelbare vorm van kanker. Hij is verzekerd maar verwacht niettemin duizenden dollars uit eigen zak te moeten betalen voor de behandelingen. Dat hoeft nu niet meer. Het jochie haalde de lokale én de landelijke media.

 

Voor sommige kankerpatiënten was de actie aanleiding om nog eens boos te worden over het Amerikaanse gezondheidssysteem.

 

Zelfs als je goed verzekerd bent in de VS, moet je óf je eigen vermogen of geld via liefdadigheid ophalen, om je medische rekeningen te betalen. Dat Amerikaanse media het verhaal van Drew vooral als een feel good-story brengen, leverde op blogs van kankerpatiënten de nodige kritiek op.

 


Bron: z24.nl
Deel via:

Disclaimer