Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Frozen crowdsearching
Frozen crowdsearching
Bevroren Centraal Station
Bevroren Centraal Station
Pianist zonder armen
Pianist zonder armen
apartste mannelijke turner
Apartste mannelijke turner

Kampioenschap siesta in Spanje

In een winkelcentrum in Madrid is het eerste Spaanse kampioenschap siesta houden aan de gang, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN zondag bericht. Bedoeling is de siesta in ere te houden in het land waar de rustpauze volgens sommigen in gevaar is.

Het kampioenschap startte op 14 oktober en duurt tot 23 oktober, met naar verwachting honderden deelnemers. Zij leggen zich te rusten op vijf blauwe sofa's. Sommigen in pyjama. Het merendeel valt in slaap en sommigen slagen erin te snurken.

"Wij vinden dat het moderne leven een gevaar is voor de siesta. Wanneer je de siesta slaapt, heeft iedereen de indruk dat je leven kalm is. Het moderne leven is dus een directe aanval", legde voorzitter Daniel Blanco van de Nationale Vereniging van Vrienden van de Siesta aan CNN uit.

De deelnemers houden 20 minuten siesta, wat volgens de organisatoren en artsen ideaal is voor een dutje zonder echt in een diepe slaapcyclus te raken. De traditionele siesta in Sanje duurt echter een uur of meer. De deelnemers krijgen punten naargelang de duurtijd van hun slaap, eventuele rare houdingen die zij aannemen, opmerkelijke nachtkledij die zij torsen en uiteraard extrapunten voor snurken, aldus CNN.

De winnaar krijgt een krediet van 1.000 euro voor aankopen in het winkelcentrum waar de shops 's middags echter niet dichtgaan voor het traditionele dutje.


Bron: Metrotime.be
Deel via:

Disclaimer