Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Stenen stapelen
Stenen stapelen
Muis doet oefeningen in muizenval
Muis in muizenval
Vogel voert mens
Vogel voert mens

Ongelofelijke sprong

Katholiek honkbalteam wil niet tegen meisje te spelen

Het schoolhonkbalteam van een streng-katholieke highschool in de Amerikaanse staat Arizona heeft gisteren geweigerd uit te komen tegen een ploeg die een meisje in de opstelling had staan.

 

'Ze wilden niet beginnen zolang we een meisje op het veld hadden', zegt de directeur van de school die het 15-jarige meisje wilde opstellen. 'Het zou indruisen tegen hun beleid inzake het laten spelen van jongens tegen meisjes.' De wedstrijd ging vervolgens niet door.

Volgens Fox News heeft de katholieke school verklaard: 'Omdat we onze jongens leren dat ze dames met respect moeten behandelen, hebben we ervoor gekozen hen niet te laten uitkomen in een sportcompetitie waarin normale grenzen alleen maar met moeite in acht kunnen worden genomen.'

De moeder van het meisje verklaarde tegenover het dagblad Arizona Republic: 'Het is geen contactsport. Dit zou geen twistpunt moeten zijn. Ze waren niet bang om haar pijn te doen of te blesseren, ze geloven gewoon dat een meisje niet thuishoort op een sportveld.'

Volgens verschillende media wordt de katholieke school, Our Lady of Sorrows ('Onze Lieve Vrouw van Smarten') in Phoenix, geleid door conservatieve geestelijken die zich in de loop der jaren hebben gedistantieerd van de rooms-katholieke kerk omdat die er te lichtzinnige opvattingen op zou nahouden.

 

 


Bron: AD
Deel via:

Disclaimer