Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Vingervlug
Vingervlug
Slimme vogels in Japan
Slimme vogels in Japan
Übervette skateboardtricks
Übervette skateboardtricks

4-jarig kind achter het stuur

Koppel schildpadden gaat na 115 jaar scheiden

Je kan niet zeggen dat ze het niet geprobeerd hebben, maar na 115 jaar heeft een koppel schildpadden de echtscheiding aangevraagd. Ze weigeren voortaan nog hun verblijf in de zoo van het Oostenrijkse Klagenfurt met elkaar te delen.

 

"We hebben sterk het gevoel dat ze elkaar niet meer kunnen luchten", zegt dierentuidirecteur Helga Happa. Bibi, het wijfje, en haar gemaal Poldi wonen al 36 jaar samen onder hetzelfde echtelijke dak in haar zoo. Daarvoor waren ze al een koppel toen ze nog in de dierentuin van Basel verbleven. In totaal zijn Bibi en Poldi al 115 jaar een stel.

De verzorgers in Klagenfurt kregen in de mot dat er iets zwaar scheef zat tussen de twee toen Bibi een stuk van het schild van haar partner afbeet. Toen de aanvallen maar bleven doorgaan, werd Poldi in een andere kooi ondergebracht.

Experts hebben geprobeerd om, in ware huwelijksconsulentenstijl, de twee met elkaar te verzoenen. De schildpadden kregen zelfs seksueel stimulerende middelen te hunner beschikking. Ze werden aangespoord om met elkaar te 'spelen', maar die inspanningen bleken tevergeefs.

 

 


Bron: hln.be
Deel via:

Disclaimer