Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Coca Cola's geluksmachine
Coca Cola's geluksmachine
1 april - munt vastlijmen
1 april: munt vastlijmen

Recordpoging: pijlen vangen met je blote handen
Raar voetbalschot
Raar voetbalschot

Man in rolstoel overmeestert overvaller

Larry Skopnik is de held van Vancouver dezer dagen. Ondanks dat hij in een rolstoel zit, greep hij een overvaller bij de kladden en hield hem vast tot de politie arriveerde.

Het voorval gebeurde in een 24-uurswinkel in de Canadese stad. Een man probeerde met een vals briefje van 50 dollar te betalen. Toen de winkelbediende het briefje weigerde, dreigde de onverlaat de zaak te overvallen en probeerde achter de counter te komen. Maar hij had buiten Skopnik gerekend.

Hij snelde toe in zijn rolstoel, greep de man in zijn nekvel, en bracht hem naar de grond. Andere aanwezigen hielpen vervolgens de man in bedwang te houden, totdat de politie was gearriveerd.

Sinds de beelden van de bewakingscamera's op de Canadese televisie werden getoond, staat het leven van Skopnik (sinds tien jaar vanaf zijn middel verlamd, door een ongeluk met een quad) op zijn kop. De telefoon staat niet stil, elk medium in Noord-Amerika wil met hem praten.

Skopnik zelf voelt zich wat ongemakkelijk bij al die aandacht. 'Mensen denken dat omdat je in een rolstoel zit, je helemaal niets meer kunt, terwijl je 99 procent van de dingen gewoon wel kunt', zei de nieuwbakken held. 'Er zijn maar vier dingen die ik niet kan. Lopen, rennen, springen en schoppen. Alle andere dingen kan ik gewoon. Andere mensen helpen is één van die dingen.'
Bron: VK.nl
Deel via:

Disclaimer