Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Slimme vogels in Japan
Slimme vogels in Japan
Heet water wonder
Heetwaterwonder

Bijzondere toetsenborden

4-jarig kind achter het stuur

Mysterieuze krater van 40 bij 30 meter in Duitsland

In de Duitse deelstaat Thüringen, midden Duitsland, is afgelopen nacht een krater ontstaan van 40 bij 30 meter. Dat meldden Duitse media.

 

Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De krater, die ontstaan is in het plaatsje Schmalkalden, is maar liefst 25 meter diep en groeiende, aldus Dnews.

Volgens een geoloog in dienst van de deelstaat Thüringen heeft de krater een natuurlijke oorzaak.

 

Het zou te wijten zijn aan een holle ruimte, waarvan onduidelijk is hoe groot deze holte is. De geoloog sloot mijnbouw uit als oorzaak. De huidige ontstane krater is 12.000 kubieke meter.

 

Huizen rondom het gat dat is ontstaan zijn door het voorval ernstig beschadigd. Eén auto is in de krater gevallen. 23 omwonenden zijn naar aanleiding van het incident geëvacueerd.

 

Het is niet de eerste keer dat plotseling een krater ontstaat in de buurt van Schmalkalden. Enkele jaren geleden scheurde de grond open in het dorpje Tiefenort, dat 40 kilometer verderop ligt.

 

In de deelstaat Thüringen werd lange tijd veel zoutwinning uitgevoerd. Volgens een Duitse landbouwspecialist is er geen verband te leggen tussen de zoutwinning en de ontstane krater.

 

Ook wordt in de streek waar beide plaatsen liggen, gegraven naar potas. De grondstof voor glas, mest en zeep wordt doorgaans op 1200 meter diepte gewonnen en kan volgens de Duitse media iets te maken hebben met de krater.

Het gat zal opgevuld worden met kiezelstenen.

 


Bron: NU.nl
Deel via:

Disclaimer