Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Heet water wonder
Heetwaterwonder
Onzichtbare fles
Onzichtbare fles
ingewikkeld biljartschot
Ingewikkeld biljartschot
Origineel huwelijksaanzoek
Origineel huwelijksaanzoek

Nederlands stel kocht baby op afbetaling

Een Nederlands koppel blijkt een baby op afbetaling te hebben gekocht. Dat kwam naar buiten tijdens het proces vandaag in het Belgische Gent tegen de biologische moeder, de vader en de grootmoeder van het kind.

 

De nieuwe Nederlandse ouders betaalden de afgesproken 7500 euro voor zoon J. in termijnen. De openbaar aanklager reageerde verbaasd, meldden Vlaamse media. Het kind is verkocht als een ijskast, stelde hij.

De Nederlandse wensouders werden vorig jaar in Zwolle veroordeeld tot 8 maanden cel en 1000 euro boete voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. De biologische ouders uit Gent en de grootmoeder van J. moeten terechtstaan voor onder meer onderschuiving, het onderbrengen van een kind bij een vrouw die niet de echte moeder is.

Het openbaar ministerie eist een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar voor de ouders en 6 maanden voorwaardelijk voor de grootmoeder. Het kind was gewoon een handig middel om uit de schulden te komen, aldus de aanklager.

De moeder beviel op 3 juli 2008 in een Gents ziekenhuis van de baby. Ze had geen papieren bij zich en gaf de naam op van de Nederlandse vrouw die het kind een dag later op de parkeerplaats van het ziekenhuis in ontvangst nam. De wensouders betaalden twee keer 1000 euro en zouden daarna 300 euro per jaar betalen, stelde de aanklager.

 


Bron: Trouw
Deel via:

Disclaimer