Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes

Bijzondere toetsenborden

Live lip-dub huwelijksaanzoek
Truc met brandende kaars
Truc met brandende kaars
Coca Cola's geluksmachine
Coca Cola's geluksmachine

Oom Dagobert is de rijkste op aarde volgens Forbes

Forbes Magazine komt elk jaar met een lijstje van de rijksten en machtigsten der aarde. In de ranking van de 15 rijkste fictieve personages prijkt Oom Dagobert (Uncle Scrooge of Scrooge McDuck in het Engels) op nummer 1. Van alle televisie-, film-, roman- en stripfiguren heeft de eend de meeste centjes. Zijn gouden munten waren dit jaar zo'n 31 miljard euro waard, dankzij de stijgende goudprijs.

 
In de lijst van de niet-fictieve personen zou hem dat een vierde plaats opleveren achter Carlos Slim Helu en familie (goed voor 52 miljard euro), Microsoftbaas Bill Gates (40 miljard) en Warren Buffet (35 miljard). Oom Dagobert zou dus wel Bernard Arnault (29 miljard) kloppen en hem naar de vijfde stek verwijzen.

92 miljard euro
Samen is de top 15 der fictieve personages 92 miljard euro waard, berekende Forbes. Dat is meer dan het BNP van Nieuw-Zeeland. Dat globale fortuin steeg het voorbije jaar met liefst twintig procent. Niet mis, als u weet dat wij eenvoudige Belgische stervelingen eigenlijk verlies maken op ons spaarboekje...

Vampier
Op de tweede plaats treffen we de vampier Carlisle Cullen uit de Twilight-reeks aan. Zijn kapitaal wordt door Forbes geschat op 25 miljard euro. De man is dan ook al 370 jaar oud en heeft wat kunnen sparen.

Er zijn ook drie nieuwkomers dit jaar, onder wie de rode draak Smaug, uit Lord of the Rings, die zo'n zes miljard euro aan goud, zilver en edelstenen bezit. Op twaalf vinden we nog een bekende: C. Montgomery Burns uit The Simpsons. (jv)

Bron: hln.be
Deel via:

Disclaimer