Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Wereldkampioen jojoën
Wereldkampioen jojoën

Recordpoging: pijlen vangen met je blote handen
Bananenvla-test
Bananenvla-test
Surfer surft met haai
Surfer surft met haai

Piloot gooit mobieltje uit cockpitraam

Een piloot van British Airways hangt een disciplinaire straf boven het hoofd nadat hij een mobiele telefoon uit het raampje van de cockpit had gegooid. Door het incident, vorige week op de luchthaven van Edinburgh, liep de vlucht een urenlange vertraging op.

Dat schrijft het Britse dagblad Daily Mail. De krant meldt dat een bemanningslid, nadat het vliegtuig van de gate was vertrokken, een mobiele telefoon aan boord van het vliegtuig had gevonden. Geen van de 149 passagiers stak zijn hand op toen werd gevraagd aan wie de telefoon toebehoorde.

Daarop werd het toestel aan de gezagvoerder overhandigd, die direct contact opnam met de luchtverkeersleiding met het verzoek of iemand van het grondpersoneel het zou kunnen ophalen. De verkeersleiding droeg hem op terug te keren naar de gate.

Omdat de vlucht al vertraagd was, wilde de piloot daar niet op wachten. Hij stopte het toestel in een tasje en gooide het uit het zijraampje van de cockpit. Daarop werd hij gesommeerd terug te keren. Hij werd door de politie ondervraagd, terwijl zijn vlucht met een vervangende bemanning drie uur te laat vertrok.

Volgens een woordvoerster van British Airways is er geen veiligheidsregel die voorschrijft dat gevonden telefoons uit het vliegtuig verwijderd moeten worden.
Bron: De Trouw
Deel via:

Disclaimer