Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Optische illusie
Optische illusie
ingewikkeld biljartschot
Ingewikkeld biljartschot
pianospelende hond
Pianospelende hond
Andy Roddick uit zijn frustratie
Andy Roddick uit zijn frustratie

Rijk echtpaar sluit werkster (13) op en gaat op vakantie

Een welgesteld echtpaar in India is door de politie aangehouden nadat het een 13-jarig meisje in huis had opgesloten en vervolgens op vakantie ging naar Thailand. Voor het meisje, die huishoudelijke werkzaamheden verrichtte voor het stel, werd een minimale hoeveelheid voedsel achtergelaten.

Buren waarschuwden de politie toen ze het meisje zagen huilen op het balkon van het appartement, in een chique buurt in New Delhi. Brandweerlieden kwamen haar vervolgens na vier dagen opsluiting redden.

Het meisje beschuldigt haar werkgevers, een artsenechtpaar, van mishandeling. 'Ik werd geregeld in elkaar geslagen door het koppel en hun elfjarige dochter. Ze sloegen me met een stok en trokken aan mijn haar', aldus het meisje in een verklaring aan de Indiase Dienst voor Kinderwelzijn. Haar werkgevers zouden ook camera's hebben geïnstalleerd om haar in het oog te kunnen houden.

Het echtpaar wordt beschuldigd van een schending van de wet die kinderarbeid tegengaat. In 2006 nam India een wet aan die tewerkstelling van kinderen jonger dan 14 verbiedt in huishoudens, wegrestaurants en hotels, maar de wet wordt in het 1,2 miljard inwoners tellende land nauwelijks gehandhaafd.

Het paar ontkent de beschuldigingen, en laat via een advocaat weten dat de werkster de deur vanaf de binnenzijde op slot had gedaan.


Bron: Het Parool
Deel via:

Disclaimer