Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Bananenvla-test
Bananenvla-test
Heet water wonder
Heetwaterwonder
Wheelchair backflip
Wheelchair backflip
's Werelds snelste drinker
's Werelds snelste drinker

Ritje in de achtbaan redde leven

Studente Emma Bassett dacht dat ze een bril nodig had toen ze al een tijdje met evenwichtsproblemen en barstende hoofdpijn kampte. Op haar 13de besloot ze om naar de opticien te gaan, maar het probleem was veel groter dan gedacht werd: ze werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht waar dokters diezelfde dag nog een gigantische hersentumor ontdekten.

 

Bassett onderging een spoedoperatie, en de tumor werd met succes verwijderd. Artsen zeggen dat Emma er net op tijd bij was: als ze nog twee dagen had gewacht, zou ze volgens hen gestorven zijn.

Dat was zeven jaar geleden, maar Bassett laat nu weten dat ze volledig hersteld is. Emma, die nu twintig jaar is, zegt dat niet het bezoek aan de opticien maar een ritje in de achtbaan haar leven redde. Volgens de dokters drukte er al een tijdje vloeistof tegen Emma's schedel, die door de schokken van het ritje wegvloeide.

'Ze lieten me een hersenscan zien en die tumor was gigantisch groot', vertelt de twintiger aan The Huffington Post. 'Ik vertelde de artsen dat ik naar Thorpe Park was geweest en met mijn vrienden een ritje had gemaakt in de rollercoaster. Ze zeiden dat dit mijn leven had gered.'

Bassett moest na haar spoedoperatie opnieuw leren lopen, praten en eten. Nu, zeven jaar later, is ze kerngezond. Ze voert momenteel campagne voor de vroegtijdige opsporing van hersentumors.


Bron: AD
Deel via:

Disclaimer