Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
's Werelds snelste alles
's Werelds snelste alles
Bananenvla-test
Bananenvla-test
Domme
Domme, domme politieagenten
Man waardeert 1 april grap niet
Man waardeert 1 aprilgrap niet

Stichting AAP haalt mishandelde apen naar Nederland

Stichting AAP ontfermt zich over dertien verwaarloosde makaken die in een buitenwijk van Parijs in beslag zijn genomen. Daar had een gepensioneerde man in zijn huis, tuin en garage in de wijk Jouy-en-Josas een bizarre verzameling levende wezens aangelegd, zegt een woordvoerder van de Nederlandse stichting. De Franse dierenbescherming greep in nadat buren aan de bel hadden getrokken.

 

In het huis werden slangen, valken, papegaaien, reptielen, kaketoes en vele andere dieren gevonden, die volgens de stichting in verschrikkelijke omstandigheden leefden. De makaken, zeven mannetjes en zes vrouwtjes tussen de 7 en 35 jaar, zaten in veel te kleine kooien en waren vies. Veel van de apen hebben last van wonden en slechte tanden. Het is onduidelijk hoelang de dieren onder deze omstandigheden hebben moeten leven.

 

De dieren zijn er ook slecht aan toe omdat de man de apen jarenlang medicijnen gaf voor ziektes die ze niet hadden, zegt de woordvoerder. Zo spoot hij een aap jarenlang met insuline in, terwijl uit onderzoek blijkt dat deze aap niet ziek was.

 

De dieren zijn dinsdagavond bij de stichting binnengekomen. Ze moeten eerst dertien weken in quarantaine. Daarna moeten de dieren herstellen en zich weer als apen leren gedragen. De apen kunnen nooit meer terug naar de natuur.

 

Op langere termijn zou de stichting het fantastisch vinden als de apen in een dierentuin terecht zouden komen. Als dat niet lukt, gaan de dieren naar Spanje waar de stichting een onderkomen bestiert.

 


Bron: Nieuws.nl
Deel via:

Disclaimer