Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes
Slimme vogels in Japan
Slimme vogels in Japan

4-jarig kind achter het stuur
Hoe pel je een banaan als een aap?
Hoe pel je een banaan?
Massage van een olifant
Massage van een olifant

Vrouw sterft door 10 liter cola per dag te drinken

Deskundigen hebben geconcludeerd dat het drinken van 8 tot 10 liter Coca-Cola per dag heeft bijgedragen aan de dood van een 30-jarige vrouw uit Nieuw-Zeeland. Natasha Harris, moeder van acht kinderen, overleed in februari 2010 aan een hartaanval.

Patholoog-anatoom Dan Mornin onderzocht haar dood en heeft gisteren verklaard dat de hartaanval waarschijnlijk veroorzaakt werd door het overmatige gebruik van cola en slechte voeding.

De partner van de vrouw, Chris Hodgkinson, heeft bevestigd dat Natasha tussen de 8 en 10 liter cola per dag dronk. 'Het eerste wat ze deed als ze 's ochtends opstond was cola drinken en als ze 's avonds naar bed ging sloot ze de dag ook af met cola. Ze was verslaafd', aldus Hodgkinson.

 

De man heeft verder toegegeven dat zijn vrouw maar erg weinig at, maar dat ze wel zo'n 30 sigaretten per dag rookte in de maanden voor haar dood. Als gevolg daarvan had de vrouw problemen met haar bloeddruk en weinig energie. Op de ochtend van haar dood hielp ze haar kinderen naar school en vervolgens zakte ze in elkaar. Hodgkinson belde direct 112 en probeerde mond-op-mondbeademing, maar hij kon haar niet meer redden.

Karen Thompson, woordvoerster van Coca-Cola in Oceanië, heeft in een reactie laten weten dat de producten van de frisdrankfabrikant veilig zijn. 'Wij staan achter de bevindingen van de patholoog-anatoom. Wanneer iemand in een korte tijd veel cola tot zich neemt, kunnen de effecten dramatisch zijn. De drank bevat niet genoeg essentiële stoffen, maar daarentegen wel veel water. Als dan niet op tijd de juiste medische hulp toegepast wordt, kan dit fataal aflopen'.

 


Bron: AD
Deel via:

Disclaimer