Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes

Ongelofelijke sprong
Andy Roddick uit zijn frustratie
Andy Roddick uit zijn frustratie
Pianist zonder armen
Pianist zonder armen
Roger Federer trickshot
Roger Federer trickshot

Wat politie niet deed, lukte meisje wel: lost inbraak op

Een meisje van 12 jaar oud zette vorige week de politie van de Amerikaanse stad Atlanta flink voor schut. Ze loste een inbraak in het huis van haar oma op. Iets wat de rechercheurs eerder niet voor elkaar kregen, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC-News.

Jessica Maple vond aanwijzingen in het huis die de politie over het hoofd had gezien. Zo vond ze het bewijs dat de inbrekers de garagedeur hadden geforceerd en daar ook vingerafdrukken achter hadden gelaten.

Haar talent voor het oplossen van misdrijven had ze opgedaan tijdens een zomerkamp. Daarin konden kinderen de eerste beginselen van detectivewerk leren. het kamp was georganiseerd door de lokale openbaar aanklager.

Het meisje was ook zo slim om samen met oma een kijkje te nemen bij de lokale tweedehands goederenwinkel. Daar herkende haar oma een deel van de buit. Met hulp van de welwillende winkeleigenaar werden de adressen van de daders achterhaald.

Ze had daarna de moed om samen met haar moeder bij een van de inbrekers aan te bellen. De verbouwereerde dief biechtte zijn daad aan de kleine speurneus op.

Het adres van de inbreker werd doorgegeven aan de politie, maar die heeft tot op heden nog geen arrestatie gepleegd. Dit dan weer tot frustratie van de kleine detective: 'Ze schamen zich misschien teveel over zoveel onkunde, ze hadden de inbrekers allang kunnen inrekenen, ik heb een stapel bewijs voor ze vergaard,' aldus Jessica.

Jessica wordt door haar talent nu al 'Miss Maple' genoemd, naar het beroemde detectivepersonage Miss Marple uit de boeken van Agatha Christie.

Bron: De Volkskrant
Deel via:

Disclaimer