Twitter Hyves Facebook Mail
Recent geplaatste filmpjes

Enorme skateboard sprong
Origineel huwelijksaanzoek
Origineel huwelijksaanzoek
Ongelofelijk basketbalshot
Ongelofelijk basketbalshot
Vingervlug
Vingervlug

Zwemmer grijpt haai bij staart om Australische te redden

Een negentienjarige Australische zwemster die door een witte haai werd gebeten, dankt haar leven aan het onverschrokken optreden van een medezwemmer. De metgezel van Elyse Frankcom greep de drie meter lange haai bij de staart en wrikte tot het dier zijn prooi loste. Dat hebben de reddingsdiensten gemeld.

 

Het incident gebeurde zaterdag in de Indische Oceaan ter hoogte Perth. Een groep zwemmers zocht er contact met dolfijnen. Groepleidster Elyse Frankcom werd plots in de heup en de billen gebeten door een witte haai.

 

Een man uit het gezelschap greep het dier bij de staart en wrikte tot de haai de zwemster losliet, aldus Frank Pisani van de reddingsdiensten. 'Het meisje ging onder, maar hij bracht haar aan de oppervlakte en nadien aan boord van een boot. Zonder zijn ingrijpen was dit avontuur slecht afgelopen.'

 

Bij terugkeer weigerde de redder van het meisje met de media te spreken. 'Het enige wat voor mij telt, is dat het meisje het goed stelt', wilde hij enkel kwijt.

Dodelijk aanvallen van haaien in de Australische wateren zijn zeldzaam. De voorbije vijftig jaar werden 53 doden geteld.

 


Bron: De Standaard
Deel via:

Disclaimer